Agenda 2030

Objectius de desenvolupament del mil·lenni

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS),són un nou conjunt d’objectius que pretenen acabar amb la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, protegir el medi ambient i combatre el canvi climàtic. Són conseqüència dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni de l’ONU, que van expirar a la fi del 2015.

Portem ja un temps escoltant sobre els ODS; aqueixes tres esteses sigles i alhora encara no tan conegudes per tots que han omplit les xarxes socials, la responsabilitat social de les empreses, els discursos polítics i l’ideari corporatiu de qualsevol entitat que es pree. S’identifiquen com a Objectius de Desenvolupament Sostenible i són el trampolí que ha impulsat la sostenibilitat del planeta i el pont pel qual estem transitant cap a aqueixa desitjada transformació social.

El vertader desenvolupament només pot ser sostenible, per això, hem d’empoderar a la societat i transmetre la gran necessitat dels ODS i les importants metes específiques que han d’aconseguir-se en els pròxims anys, concretament d’ací a l’any 2030. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible són els majors reptes als quals ens enfrontem com a societat, i cada vegada més estan generant un important avanç i progrés i una anomenada a l’acció col·lectiva que ens dirigeix cap a unes aspiracions mundials de tots i per a tots.

El vertader desenvolupament només pot ser sostenible

Des de la nostra ONG Recicles Alacant estem treballant intensament per contribuir amb la nostra labor al compliment dels ODS, a més de compartir conjuntament les tres dimensions que abasten; desenvolupament social, creixement econòmic i protecció mediambiental. Metes que són de caràcter indivisible ja que cal lluitar intensament per aconseguir totes elles a més d’estar entre totes interrelacionades, encara que han de tractar-se i abordar-se en paral·lel.

En la nostra ONG les hem implementades com una guia imprescindible no sols en l’àmbit professional sinó personal. Cadascun de nosaltres ha d’implicar-se en aquesta noble gesta i de manera transversal aplicar els principis i valors dels ODS al nostre estil de vida.

Responsabilitat Social Corporativa i objectius de desenvolupament sostenible

Volem incrementar el compromís amb l’entorn i assegurar l’impacte positiu en aquest, així com millorar les relacions amb els diferents agents, i contribuir a la societat amb accions encaminades al benestar.

Des del 9 de març de l’any 2021, la nostra ORGANITZACIÓ RECICLA ALICANTE PARA LA COOPERACIÓN AL DESARROLLO NORTE-SUR, està adherida al Pacte Mundial de Nacions Unides per a la sostenibilitat. El Pacte Mundial és catalitzador dels esforços d’empreses i organitzacions en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, el pla d’acció més ambiciós a favor de les persones, el planeta i la prosperitat fins a 2030.

Amb la nostra entrada com a socis de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial, adquirim el compromís de donar suport als Deu Principis del Pacte Mundial i expressem la nostra intenció de difondre i implementar aquests Principis en el marc de la nostra esfera d’influència. Realitzem accions de difusió a través d’esdeveniments, presentacions de projectes, butlletins, xarxes socials, etc.

El Pacte Mundial incita a les empreses a la construcció de la legitimació social de les corporacions i els mercats. Les empreses que s’adhereixen a aquesta iniciativa comparteixen la convicció que les pràctiques empresarials basades en principis universals contribueixen a l’edificació d’un mercat global més estable, equitatiu i incloent que promouen societats més pròsperes. Els 10 Principis del Pacte Mundial de les Nacions Unides en matèria de drets humans, treball, medi ambient i anti-corrupció gaudeixen de consens universal i es deriven de: